Kommentaarid (1)

Soe sügis ei soosi põdrajahti Alaska lähistel


Kohalikud jahimehed võivad sel aastal oodata tavapärasest kehvemat saaki.
Põhjapõdra tüvepikkus on 200–220 cm, õlakõrgus on 110–140 cm ja mass 100–220 kg. Kõige väiksemad põhjapõdrad elavad Põhja-Jäämere saartel ja tundras, lõuna pool elavad järjest suuremad alamliigid. Kõige suuremad põhjapõdrad elavad Lõuna-Siberi taigas ja mägedes.

Põhjapõdral on suhteliselt pikk kere ja kael ning lühikesed jalad. Eriti lühikeste jalgadega põhjapõdrad elavad Teravmägedel. Põhjapõdra keskmiste varvaste sõrad on suured, laiad ja kühvlina kõverdunud, nii et kaks sõrga koos moodustavad suure lusika, millega on hea lund kraapida. Külgmiste varvaste pikad sõrad puudutavad käimisel maad, mis suurendab märgatavalt toetuspinda ja võimaldab liikuda pehmel maastikul, sealjuures vähem sisse vajudes.


Põhjapõdra toit on mitmekesine. See liik sööb pea kõiki oma elukohas kasvavaid taimi. Eriti eelistatud on osjad, tarnad, liblikõielised, oblikad, pajulehed ja seened. Piiratud maa-alal elavad kodustatud põhjapõdrad peavad leppima sellega, mida kätte saavad ja sööma taimi, millest ulukpõhjapõder ei hooli.

Lisa kommentaar

Email again:
Kommentaarid (1)
Sellest on küll kahju! Ega midagi muud üle jää, tuleb vist taimsele toidule üle minna. :( Martin · 25. jaanuar 2017